Welkom op de website van het Vervoer Coördinatie Centrum Schiphol

 

Het Vervoer Coördinatie Centrum Schiphol is een door Schipholbedrijven in het leven geroepen stichting. De belangrijkste taak van het VCC is bedrijven behulpzaam te zijn bij de keuze van het woon- werkvervoer van en naar Schiphol.

 

 

 

Jaar Abonnement Schiphol (JAS)

 

Sinds 1 maart 2013 reizen alle medewerkers van Schiphol met een Schipholpas al met een (gratis) Jaar Abonnement Schiphol (JAS) op een persoonlijke OV-Chipkaart. In 2013 is de OV-Chipkaart éénmalig gratis verstrekt. Voor de meeste medewerkers betekent dit dat de persoonlijke OV-Chipkaart begin 2018 verloopt. Wij raden je aan om op tijdig de persoonlijke OV-Chipkaart te vernieuwen via de website van:

www.OV-Chipkaart.nl en een vervangende kaart aan te vragen.

 

Op de vervangende kaart worden lopende abonnementen overgezet en indien er nog saldo op de kaart staat, wordt dit overgemaakt naar jouw bankrekening nummer. Als je een nieuwe kaart aanvraagt, dan gebeurt dit niet.

 

Dus wees alert en kijk even wanneer jouw persoonlijke OV-Chipkaart verloopt om zodoende onaangename situaties te voorkomen.

 

Voor meer info kun je mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

Extra stop buslijn 69 bij P5/Elzenhof

 

Door de groei van de luchthaven is het aantal gebruikers van de personeel parkeerplaats P5 (Elzenhof) meegegroeid, wat additioneel vervoer noodzakelijk maakt. Op deze parkeerplaats, waar o.a. KLM en andere Schipholwerkers parkeren, stoppen momenteel onvoldoende bussen van Connexxion. In goede samenwerking met GVB is daarom besloten een tijdelijke oplossing te bieden.

 

Met ingang van 1 september a.s. zal buslijn 69 in beide richtingen een extra stop maken op P5/Elzenhof. Lijn 69 stopt hier tot 10 december a.s. omdat in de nieuwe dienstregeling dit probleem wordt opgelost. Betrokken partijen worden geïnformeerd. Schipholwerkers met een JAS abonnement en bedrijfspas kunnen ook met deze lijn kosteloos reizen. Heb je vragen, neem dan contact op met GVB (0900 - 80 11) of kijk op OV9292.


 

 

Voor vragen over het JAS product

Kunt u een e-mail sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Let op: U kunt in de GVB bussen geen gebruik maken van het JAS (Jaar Abonnement Schiphol)

 

 

Reisadvies nodig?

http://www.9292.nl

 
 

 

OV Loket

Het OV loket bestaat bij de gratie van klachten van reizigers over het openbaar vervoer. Zij registreren elke klacht die binnenkomt. Bij sommige klachten kunnen wij bemiddelen en op die manier het probleem van de individuele reiziger oplossen. Voor meer info verwijzen wij u naar: http://www.ovloket.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 

Website design by Richard Hess - Login